Werkwijze

De behandeling bestaat uit minimaal 3 consulten verdeeld over 5 maanden.

1. Een eerste consult.
2. Een vervolg consult.
3. Een evaluatie consult.

Je wilt aan je hormonale balans gaan werken en ik ga je daarbij helpen. Wanneer je me belt of het contact formulier invult. Bel ik je zo snel mogelijk terug om een moment te plannen. Bij voorkeur nodig ik je uit op mijn praktijk, maar mocht het lastig zijn,  kan er ook een telefonische moment worden gepland.

Mocht je trouwens nog twijfelen of ik je kan helpen, mag je natuurlijk ook even contact opnemen voor overleg.

Wanneer we een moment hebben gepland,  ontvang je een aantal invullijsten. Deze lijsten zijn zeer uitgebreid. Hormonen hebben invloed op onze spijsvertering, immuunsysteem, darmfunctie. Slaapgedrag, eetgedrag, ons brein. Kortom op heel veel en met deze lijsten brengen we al deze informatie goed in kaart en kan ik jou zo optimaal mogelijk helpen.

Het kost even tijd om deze lijsten in te vullen, neem daar ook even te tijd voor. Het is fijn wanneer ik de vragenlijst 3 dagen voor ons intake gesprek weer ingevuld terug ontvang.

IK neem dan ook graag de tijd voor jou,  ik plan een heel uur. Graag bespreek ik de lijsten met je en stel ik aanvullende vragen. We bespreken of er nog aanvullende metingen of onderzoeken nodig zijn om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen. Deze kunnen tijdens de intake aangevraagd worden.

Aanvullende onderzoeken kunnen speeksel-,  bloedonderzoeken of microbioom onderzoek zijn. Tenslotte soms is meten toch echt weten.

Dan ga ik voor je aan de slag, Ik ga uitzoeken waar jouw klacht vandaan komt en stel een Balansplan op aan de hand van jouw hulpvraag en doel. Het is een advies op maat. Dus kost het even tijd om het plan voor je op te stellen. Ongeveer een week na de intake mag je jouw balansplan ontvangen en kan je lekker aan de slag!!

Het balansplan bestaat uit:

  • Jouw huidige balans, hierin staat benoemd, welke hormonen uit balans zijn, wat vermoedelijk jouw oorzaak van jouw klachten zijn. Ook eventuele uitslagen van onderzoeken staan hier benoemd.
  • Jouw persoonlijke voedingsbalans, deze geeft aan welke voedingskeuzes je het beste kan maken om in balans te komen, daarbij komen ook een aantal inspiratie recepten en een voorbeeld van een dagmenu en een boodschappenlijst, waar je meteen eenvoudig mee aan de slag kan gaan. Want het moet niet te moeilijk worden, vooral leuk!
  • Jouw persoonlijke leefstijlbalans, deze geeft aan wat je in je dagelijkse leven kan doen om in balans te komen, denk hierbij aan tips rondom beweging en ontspanning.
  • Jouw persoonlijke suppletiebalans, hier geef ik aan wat je eventueel kan gebruiken aan suppletie om in balans te komen.

Deze afspraak zal een maand na het intake plaatsvinden. We bespreken het balansplan, zijn er nog vragen ontstaan naar aanleiding van het plan. Zo nodig passen we het plan aan.

Deze afspraak zal na 4 maanden plaatsvinden en bespreken we of het doel is behaald of dat er nog verdere stappen gemaakt kunnen worden om het doel te behalen.

Soms hebben veranderingen in leefstijl meer tijd nodig of juist een intensievere begeleiding, dan is er altijd de mogelijkheid voor een extra consult om je zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.

Laat voeding en leefstijl je medicijn zijn.Neem de controle over je eigen gezondheid en je hormonen.