Testen

In mijn praktijk is er ook de mogelijkheid om op wetenschappelijke basis een aanvullende speeksel- of bloedtest te doen. Door het meten van bepaalde waarden kunnen we kijken of het beeld in het balansplan kloppend is, of dat er nog aanvullingen nodig zijn ter verbetering van jouw gezondheid.

Deze testen zijn geen onderzoeken die een medische diagnose stellen of onderzoek doen naar ziektes, ze zijn gericht op de werking van jouw lichaam. Hieronder een overzicht en uitleg van een aantal testen

Deze test kan aan de hand van jouw genen vertellen hoe je lichaam werkt. Wanneer je weet welke behoeftes jouw lichaam heeft en je gaat leven naar deze behoeftes, optimaliseer je jouw gezondheid.  Mooi hierbij is dat je DNA niet wijzigt. Deze test geeft je levenslange informatie mee.

De DNA test geeft o.a. inzicht in je stofwisseling en daarmee welke voeding en type sport voor jou het beste werkt. Verder geeft de test inzicht in jouw overgevoeligheden voor voeding, jouw smaakbeleving en daarmee jouw drang naar bepaald eten. Ook geeft de test inzicht hoe je stoffen opneemt in jouw lichaam, hoe goed de stoffen worden verwerkt en hoe de afbraak van stoffen gaat. Hiernaast geeft de test aan hoe je lichamelijke herstel is en het geeft inzicht in de mate van biologische veroudering en huidveroudering. Ook kan de test aantonen aan welke vitamines en mineralen je extra behoefte hebt.

Met al deze informatie leer je je lichaam beter begrijpen en kan je gerichter je leefstijl aanpassen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Deze test geeft inzicht in de verhoudingen tussen de hormonen progesteron, cortisol en DHEA. Deze hormonen ondersteunen onder andere de schildklierwerking, de slaapkwaliteit, het gezond gewicht en het immuunsysteem. Wanneer deze hormonen uit balans zijn, kan dit gerelateerde klachten geven.

Deze test geeft de verhouding weer tussen oestrogeen en progesteron. Een juiste verhouding tussen deze twee hormonen zorgt voor een goede menstruatiecyclus en het helpt je jezelf fijn, vitaal en krachtig te voelen. Wanneer deze hormonen uit balans zijn ontstaan er op dat vlak klachten.

Deze test helpt je inzicht te krijgen in je cortisol en DHEA niveau. Cortisol is het hormoon dat we nodig hebben in tijden van stress en DHEA is als het ware het antistress hormoon. Wanneer deze hormonen uit balans raken of zijn is het moeilijker om stressbestendig te blijven, met als gevolg stress gerelateerde  klachten.

Deze test geeft een overzicht van jouw microbioom ( darmbacteriën). Het microbioom helpt bij de opname van voedingsstoffen, aanmaak van enzymen en hormonen.  De diversiteit van ons microbioom houdt onze darmen in een goede gezondheid. Veel ziekte en problemen ontstaan vanuit problemen met de darmen. Dankzij deze test kunnen we kijken hoe het is gesteld met je darmgezondheid

Laat voeding en leefstijl je medicijn zijn.Neem de controle over je eigen gezondheid en je hormonen.