Testen

In mijn praktijk is er ook de mogelijkheid om op wetenschappelijke basis een aanvullende speeksel- of bloedtest te doen. Door het meten van bepaalde waarden kunnen we kijken of het beeld vanuit de analyse kloppend is, of dat er nog aanvullingen nodig zijn ter verbetering van jouw gezondheid.

Deze testen zijn geen onderzoeken die een medische diagnose stellen of onderzoek doen naar ziektes, ze zijn gericht op de werking van jouw lichaam. Hieronder een overzicht en uitleg van een aantal testen

Deze test geeft inzicht hoeveel omega vetzuren er in je bloed zit. Omega 3 vetzuren hebben we nodig voor heel veel processen in ons lichaam. Onder andere voor het remmen van ontstekingen, energie aanmaak, een goede hormonale werking en ondersteuning van het immuunsysteem. Wanneer dit niet optimaal in je bloed zit ervaar je bijvoorbeeld hoofdpijnklachten, geregeld last van ontstekingen, immuniteitsproblemen, huidproblemen, menstruatieproblemen.

Deze test geeft inzicht in de verhoudingen tussen de hormonen progesteron, cortisol en DHEA. Deze hormonen ondersteunen onder andere de schildklierwerking, de slaapkwaliteit, het gezond gewicht en het immuunsysteem. Wanneer deze hormonen uit balans zijn, kan dit gerelateerde klachten geven.

Deze test geeft de verhouding weer tussen oestrogeen en progesteron. Een juiste verhouding tussen deze twee hormonen zorgt voor een goede menstruatiecyclus en het helpt je jezelf fijn, vitaal en krachtig te voelen. Wanneer deze hormonen uit balans zijn ontstaan er op dat vlak klachten.

Deze test helpt je inzicht te krijgen in je cortisol en DHEA niveau. Cortisol is het hormoon dat we nodig hebben in tijden van stress en DHEA is als het ware het antistress hormoon. Wanneer deze hormonen uit balans raken of zijn is het moeilijker om stressbestendig te blijven, met als gevolg stress gerelateerde  klachten.

Deze test geeft een overzicht van jouw microbioom ( darmbacteriën). Het microbioom helpt bij de opname van voedingsstoffen, aanmaak van enzymen en hormonen.  De diversiteit van ons microbioom houdt onze darmen in een goede gezondheid. Veel ziekte en problemen ontstaan vanuit problemen met de darmen. Dankzij deze test kunnen we kijken hoe het is gesteld met je darmgezondheid

Bovenstaande testen zijn de meest gebruikte testen, maar er zijn nog veel meer testen mogelijk. Insuline, schildklier, vitamine D, Vitamine B12, maar ook jouw hele DNA laten testen. Afhankelijk van jouw klacht zal er een passende test gevonden worden. Dit wordt in jouw kerngezonde gids genoteerd

Laat voeding en leefstijl je medicijn zijn.
Neem de controle over je eigen gezondheid en je hormonen.