Als je jezelf herkent in één van de volgende klachten, dan is het KERNGEZOND traject precies wat je nodig hebt.

Je daardoor niks meer durft te ondernemen, omdat je bang bent voor je klachten. Je spreekt liever niet bij vrienden af, maar blijft liever thuis. Zoekt altijd waar een wc in de buurt is, Spontane uitjes zijn al zo lang geleden. Winderigheid en een opgeblazen gevoel, je kan er op je werk niet lekker mee functioneren. De medicijnen worden elke keer steeds meer om je klachten te verminderen, maar waar houdt het op.

Je daardoor letterlijk en figuurlijk niet lekker in je vel zit, misschien wel onzeker aan het worden bent. En je ook graag die stralende en mooie huid wil zoals de mensen om je heen. Je wilt er weer beter uitzien en blij zijn als je in de spiegel kijkt. Niet bang zijn voor vervelende opmerkingen. Of niet meer op pad durft te gaan uit angst voor rare blikken.

Jezelf de dag doorheen moet slepen met de vervelende klachten. Hoofdpijn, opvliegers, slecht slapen, buikpijn. Je wordt het nu toch echt zat. Je kan zomaar ineens in huilen uitbarsten of boos worden. Allemaal niet fijn. Het heeft invloed op jouw omgeving, je werk je gezin.

Je huid is onrustig, acne, misschien wel haargroei op plekjes waar je dat niet wil. Vaak de drang naar (zoet) eten hebt. Je krijgt je gewicht niet onder controle. Je voelt je de hele dag door vermoeid, misschien ook wel eens depressief gevoel. Geregeld slaap je niet goed.

Misschien wel bekend bent met het chronisch vermoeidheidsyndroom of fybromyalgie, slecht kan slapen of de hele dag door wel kan slapen. Het lastig is om de dag door te komen en je weinig kan ondernemen.

Je continue moet afwegen of je de energie er wel voor hebt om leuke dingen te doen met je familie of vrienden. Je de hele dag een koud gevoel hebt en liefst op de bank blijft zitten. Je moeite hebt om op je werk alles goed te kunnen volgen.

Denk aan reuma, artrose of de hele dag door spierpijnen. Je kan niet vrijuit bewegen, alles doet je zeer.

Je voelt je neerslachtig of ervaart veel stemmingswisselingen, maar waar dat vandaan komt? Er zijn geen bijzondere zorgen. Je bent kortaf naar de mensen om je heen.. Zonder aanleiding, een gespannen, zenuwachtig of boos gevoel. Ineens heel verdrietig zijn. Je begrijpt jezelf niet meer. Elke opmerking kan je teveel worden Zo ben je toch geen gezellig mens.

Je te zwaar of te licht bent en het niet lukt om je gewicht beter in balans te krijgen. Je wellicht ook moeite hebt met eten, weinig eetlust of juist de hele dag door trek ervaart. De drang naar eten hebt of juist continue een vol gevoel hebt. Het lukt maar niet om een gezond gewicht te krijgen, dit maakt je onzeker en bang dat het niet meer goedkomt. Je bent de controle over je gewicht kwijt

Je drang naar zoet eten hebt, de hele dag door weinig energie ervaart door je wisselende glucosespiegel. Afvallen lukt niet. Na bepaalde maaltijden heb je de neiging om in slaap te vallen. Ook jouw bloeddruk is aan de hoge kant. Cholesterolwaarden die oplopen en je wilt medicijngebruik voorkomen of beperken.

Laat voeding en leefstijl je medicijn zijn.
Neem de controle over je eigen gezondheid en je hormonen.