Werkwijze

Stap 1

Je aanmelding


Je mag bellen of vul het contactformulier in. Ik bel of mail je terug om ons eerste consult in te plannen. Bij voorkeur nodig ik je uit op mijn praktijk in Stolwijk, maar mocht het lastig zijn, kan er ook een telefonisch consult worden gepland.

Mocht je nog twijfelen of ik je kan helpen, mag je natuurlijk ook even contact opnemen voor overleg.

Stap 2

De voorbereiding


Na het maken van de afspraak ontvang je een uitgebreide vragenlijst. Deze lijst ontvang ik graag uiterlijk 3 dagen voor onze afspraak terug, zodat ik me kan voorbereiden op ons gesprek. Door middel van deze lijst gaan we samen in gesprek en ga ik kijken waar ik jou kan helpen.

Het kost even tijd om deze lijsten in te vullen, neem daar ook even te tijd voor. Het is fijn wanneer ik de vragenlijst 3 dagen voor ons intake gesprek weer ingevuld terug ontvang.

Stap 3

Het eerste consult


Tijdens het eerste consult bespreken we je ingevulde lijst en stel ik aanvullende vragen om tot een zo passend mogelijk advies te komen. We beoordelen samen of aanvullende testen nodig zijn voor een beter inzicht in jouw gezondheid en hormonen. Deze testen kunnen eventueel tijdens ons eerste consult aangevraagd worden.  

Aanvullende onderzoeken kunnen speeksel-,  bloedonderzoeken of microbioom onderzoek zijn. Tenslotte is meten soms toch echt weten.

Het balansplan bestaat uit:

Jouw huidige balans: Hierin schets ik een beeld van jouw huidige gezondheidssituatie. Waar komen je klachten vandaan en wat heb je nodig om je doel te bereiken.

Voedingsadvies: Hierin geef ik voorbeelden wat je per eetmoment het beste kunt eten en drinken, passend bij jouw doel. Bijvoorbeeld ook met een boodschappenlijst waar je eenvoudig mee aan de slag kan gaan en een aantal lekkere en makkelijke recepten om te proberen.

Suppletieadvies: Hier geef ik aan wat voor jou fijne suppletie kan zijn voor extra steun of een beter resultaat.

Leefstijladvies: Je krijgt een ‘stap voor stap plan’ hoe je je leefstijl kan aanpassen en ontvang je tips rondom beweging, slaap en ontspanning.

En als extra een motiverende quote die je helpt om gemotiveerd te blijven in jouw verandering naar de mooie, energieke vrouw die je bent!!

Stap 4

Balansplan opstellen


Ik ga uitzoeken waar jouw klacht of klachten vandaan komen en stel een balansplan op aan de hand van jouw hulpvraag en doel. Het is een persoonlijk plan. Binnen één week na de intake ontvang je jouw balansplan en kan je aan de slag!!

Stap 5

Korte termijn evaluatie


Deze afspraak zal ongeveer 1 maand na het eerste consult plaatsvinden. We bespreken het balansplan en wanneer er aanvullende testen zijn gedaan, bespreken we deze ook. We vullen of passen het balansplan aan indien nodig.

Stap 6

Lange termijn evaluatie


Deze afspraak zal ongeveer 5 maanden na het eerste consult plaatsvinden. We bespreken of het doel is behaald of dat er nog verdere stappen gemaakt kunnen worden om het doel te behalen. Zo nodig kunnen we nog extra consulten inplannen.

Soms hebben veranderingen in leefstijl meer tijd nodig of juist een intensievere begeleiding. De mogelijkheid is er altijd om een extra consult in te plannen om je zo goed mogelijk te helpen en jou de handvatten te geven voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Laat voeding en leefstijl je medicijn zijn.
Neem de controle over je eigen gezondheid en je hormonen.